Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenliği
11. Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenliğinde 68 stant kuruldu ve 2 ton üzüm dağıtıldı.
Yayla Kültür ve Sanat Meydanında Kırklareli ve Bölgesi İlçe, Belde ve köylerden gelen yaklaşık 60 stantta yer alan katılımcılar ziyaret edilirken, yöresel ürünler vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Yöresel ürünlerden “Bulama” ve “Kuskus” yapımının da vatandaşlara ayrıca sunulduğu Bağbozumu Şenliğinin birinci günü sonunda KIRKSEDER Derneğinin düzenlediği Şiir ve Müzik Dinletisi ve Kırklareli Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Korosunun verdiği Rumeli Ezgileri Konseri Yayla Kültür ve Sanat Meydanını ziyaret edenlere sanat dolu bir gece yaşattı.
Daha sonra vatandaşlara yaklaşık 2 ton üzüm dağıtılırken üzümlerin kısa sürede tükenmesi dikkat çekti. Açılan stantları tek tek gezen Kesimoğlu, üreticilere şenliklerin hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların sona ermesi ile birlikte Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenliğinin geleneksel yöre üzümü dağıtımı ve üzüm şırası sıkımı etkinliği gerçekleştirildi. 11. Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenliğinin ikinci gününde geleneksel gıdaların yeniden canlandırılması kapsamında, “Kirece Yatırılmış Pekmezli Bal Kabağı”, “Çerepenede Ekmek” ve “Balkan Fasulyesi” yapımı gösterildi.
Slowfood Trakya, Çanakkale Aşçılar Derneği ve Yonca Norm Bosch Bayii katkılarıyla ilk kez düzenlenen ‘’Bağdan Sofraya” Yemek Yarışmasında bağbozumu ürünleri ile yapılan yemekler jüriye sunuldu.
Yöresel ve organik ürünlerin üretilmesinde büyük önem taşıyan yerel tohumların arttırılmasının amaç edindiği 4. Trakya Yerel Tohum Takas Etkinliğinde birçok sebze ve meyve tohumu gönüllüler arasında takas edildi.