TR     EN

TRAKYA BELEDİYELER BİRLİĞİ

Deprem ve Risk Yönetimi Çalışma Grubu Toplandı

13/06/2023

Türkiye’de asrın felaketi olarak nitelendirilen ve dünyanın en büyük doğal afetlerinden biri olan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremler sonrası, olası Marmara depremi riskine yönelik hazırlıklı olmak anlamında, Trakya bölgesinde geniş çaplı tespit ve alınması gereken önlemlerle ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Trakya Belediyeler Birliği öncülüğünde, doğal afet risk yönetimi, kentleşme ve depremsellik açısından belediye politikalarını geliştirebilmek adına Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi iş birliğinde oluşturulan “Deprem ve Risk Yönetimi Çalışma Grubu” ve TMMOB temsilcileri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bir araya geldi.

BİRÇOK ÖNCELİĞİMİZ DEĞİŞTİ

Trakya Belediyeler Birliği Müdürü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Cemal Ogün Kürümoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada; “Öncelikle tüm katılımcılara hoş geldiniz demek istiyorum. Bildiğiniz gibi yakın geçmiş zamanda çok üzücü bir süreç yaşadık. Yerel yönetimler anlamında birçok önceliğimiz değişmek zorunda kaldı. Bizde Trakya Belediyeler Birliği olarak öncelikle deprem konusuna yoğunlaştık. Birbirinden değerli bilim insanları, akademisyen ve teknokratların bulunduğu Deprem ve Risk Yönetimi Bilim Kurulu ve Çalışma Grubu oluşturduk. Bu değerli isimlerin deprem alanında çok önemli hipotez ve teorileri bulunmakta. Trakya’daki tüm belediyelerimizin bu konudaki organizasyonlarımızdan faydalanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Sizleri de teknik anlamda bu çalışma sürecinin içerisine dâhil etmek istiyoruz. 19 Haziran Pazartesi günü geniş katılımlı bir deprem konferansı gerçekleştireceğiz. Bu programda sizlerin de yakından tanıdığı çok önemli ve deneyimli isim Prof. Dr. Naci Görür hocamız bizlerle beraber olacak. Toplantıya katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

EYLEM PLANIMIZI İSTİŞARE EDELİM

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener de konuşmasında; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz deprem konulu organizasyonlarımız kapsamında öncelikle üniversite ve oda temsilcileriyle bir araya gelmek istedik. Sistemi nasıl kurarız, kurulumu beraberce nasıl yaparız, nasıl yol alırız, önerilerinizi dinlemek istedik. Bunu bir tanışma toplantısı olarak minimize tuttuk. Bundan sonraki organizasyonlarımızda sizlerin de desteği ile nasıl bir eylem planımız olacağını istişare edelim. Bir arada olmamız sebebiyle hepinize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Düzenlenen toplantıda Trakya Belediyeler Birliği’nin yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı akademisyen, bürokrat ve temsilciler görüş alışverişinde bulundu.

DEPREM BİLİNCİ KONFERANSI

Toplantıda 19 Haziran 2023 Pazartesi günü Tekirdağ’da düzenlenecek olan ve ünlü Deprem Bilimci Jeolog Prof. Dr. Naci Görür’ün konuşmacı olarak yer alacağı “Deprem Bilinci Konferansı” konulu program da değerlendirildi.