TR     EN

TRAKYA BELEDİYELER BİRLİĞİ

Trakya Belediyeler Birliği, Kavaklı ve Stralca’ya Köprü Oldu

14/01/2022

Trakya Belediyeler Birliği’nin kardeş kent ve işbirliği programları çerçevesinde, Bulgaristan’da bulunan birlik yönetim kurulu üyeleri Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ve Birlik Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu, Kavaklı Belediyesi ile Bulgaristan’ın Straldzha (Stralca) Belediyesi arasında Avrupa Birliği (AB) işbirliği ve partnerlik çalışmalarının başlatması adına görüşmeler yapmak üzere Stralca Belediyesine ziyarette bulundu.

Stralca Belediye Başkanı Atanas Kirov ile bir araya gelen Trakya Belediyeler Birliği ekibi; yerel yönetimler çalışmaları, partnerlik ve işbirliği çalışmaları ile ilgili karşılıklı görüş ve fikir alıverişinde bulundu.

AKTİF ROL ALMALIYIZ

Toplantıda, Kavaklı ve Stralca’nın sosyo ekonomik yapısı, tarımsal, kültürel, turistik, lojistik anlamda faaliyetleri ve bölgesel konumları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini ifade eden Stralca Belediye Başkanı Atanas Kirov, Trakya Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu ekibine teşekkür etti.

Kirov, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin her geçen zaman daha fazla güçlendiğini belirterek, Türk ve Bulgar belediyelerin uluslararası çalışmalarda daha etkin ve aktif rol almasını istediğini ifade etti.

İYİ İLİŞKİLERİN GÜÇLENMESİNE YARDIMCI OLACAK

Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir’de konukseverliği ve ilgisi için Stralca Belediye Başkanı Atanas Kirov’a teşekkür etti.

Stralca Belediyesi ile ortaklığa dayalı programların ve etkinliklerin ilerleyen zamanlarda daha da yoğunlaşması dileğinde bulunan Koşdemir, bu tür birlikteliklerin yerel yönetimler ve bölgeler açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Trakya kesiminde yer alan her iki ülke belediyelerinin partnerlik çalışmalarına daha fazla önem vermeleri ve destek olmaları gerektiğine dikkat çeken Koşdemir, bu çalışmaların iyi ilişkilerin güçlenmesine de yardımcı olacağını ifade etti.

Koşdemir, Belediye Birliklerinin, belediyelerin kardeşlik ve işbirliği çalışmalarında aranılan kuruluşlar olduğunu da sözlerine ekledi.

İŞBİRLİKLERİNE AÇIĞIZ

Birlik Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu'da Trakya Belediyeler Birliği olarak yerel yönetimlerin yanında olmaya ve dış ilişkiler alanında çok önemli katkılar sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Kürümoğlu konuşmasında; “Öncelikle siz değerli dostlarımıza Birlik Başkanımız ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’ın selamlarını iletiyorum. Sizlerle burada ortak konularımızı değerlendiriyor olmaktan dolayı çok memnunuz. Kavaklı ve Straldzha (Stralca) belediyelerimizin diyaloğundan da oldukça memnunuz. Trakya Belediyeler Birliği olarak yerel yönetimlerimize çok önem veriyoruz. Çalışmalarına katkıda bulunmaya özen gösteriyoruz ve desteğimize aralık vermeksizin devam edeceğiz. Belediyelerimizin olmazsa olmaz faaliyet konusu kardeş kent çalışmalarına yoğunlaştık. Birçok belediyemizin Avrupa Birliği (AB) proje çalışmalarında partner olduğu uluslararası yerel yönetim kurumu bulunmakta. Bizde kendilerine bu alanda, şartların gerektirdiği şekilde yardımcı olmak için çabalıyoruz. Sizleri de önemsiyoruz. Çalışmalarınızı takibe aldık. Bölgesel anlamda ve yerel yönetimler bazında, koordinasyon ve iletişimin artırılması için sizlerle olacak paydaşlıklara daima açığız. Bizi ağırladığınız ve göstermiş olduğunuz teveccüh için teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.